Spelare som lyckats extra bra inom basket 

Basket är en sport som fascinerar många. Inte så konstigt – basket får verkligen adrenalinet att flöda! Det är därför inte förvånande att NBA drar till sig många talanger. Sporten har under en lång tid gett oss stora namn som är värda att komma ihåg. Vi kommer att prata lite om hur en del av de nuvarande spelarna har lyckats på planen samt berätta hur stora förmögenheter spelarna har. 

Kevin Durant  

Kevin Durant spelar för närvarande för the Phoenix Suns. Tidigare har han även varit inblandad i the Brooklyn Nets och the Golden States Warriors. 2021 blev ett extra intressant år för Durant. Under detta år hade han framgångsrika ”dueller” på planen med spelaren Giannis Antetokounmpo, som spelar för Milwaukee Bucks. Dessa möten ledde vidare till att många började se Durant som en av världens bästa spelare. 

Under säsongen 2021–2022 gick det något sämre eftersom Durant hade drabbats av en skada och inte kunde medverka lika mycket. Det är antagligen inte något som har påverkat hans finanser särskilt mycket, då han har en förmögenhet på ca 200 miljoner dollar. En del av hans förmögenhet kommer såklart från hans lön inom sporten, men han har även haft samarbeten med märken som 2K Sports och Panini America. 

Stephen Curry 

Det finns spelare som av vissa har ansetts vara nere för räkning, men som visat att de fortfarande har förmågan att hålla lågan uppe. En av dem är Stephen Curry, som har spelat för the Golden State Warriors ända sedan 2009. Många spelare byter lag lite då och då men det verkar som att Curry verkligen känner sig hemma där han är då han fortfarande håller fast vid samma lag som innan. 

Currys nuvarande förmögenhet ligger på ca 160 miljoner dollar, vilket inte är alltför förvånande då han har visat sig vara en frontfigur inom sporten. Bland de märken som Curry varit involverad i hittar vi exempelvis Nissan Motor och Under Armour. 

Luka Dončić 

Luka Dončić är ganska ny inom NBA och började sin karriär i ligan 2018 genom att spela för the Dallas Mavericks. Före hans debut inom NBA spelade han dock i Real Madrid, mellan 2015 och 2018. Dončić blev uppskattad av sina fans eftersom det ansågs att han spelade en viktig roll när det gällde att hjälpa Mavericks att vinna över the Phoenix Suns, vilket ledde till att laget kunde avancera vidare. 

Denna spelare har en förmögenhet på ca 25 miljoner dollar och har samarbetat med bl.a. Nike. 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*